Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας: Έχει σχέδιο, η κυβέρνηση, για την ανεργία! Μεσαίωνας και δουλειά μέχρι τον τάφο

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Φωκίδας

Έχει σχέδιο, η κυβέρνηση, για την ανεργία!
Μεσαίωνας και δουλειά μέχρι τον τάφο

Στις γυναίκες, στους νέους και στους συνταξιούχους ψάχνει η κυβέρνηση να βρει τα εργατικά χέρια που λείπουν από τις επιχειρήσεις, φωτογραφίζοντας τις «ομάδες – στόχους» της αντεργατικής πολιτικής που όλο εντείνεται.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, μιλώντας προχθές σε εκδήλωση της ΓΣΕΕ στοχοποίησε απροκάλυπτα τους συνταξιούχους κάτω των 72 ετών, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται στα 1,2 εκατομμύρια άτομα και οι οποίοι, σύμφωνα με τη σκέψη του, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια καλή και φτηνή δεξαμενή άντλησης εργατικού δυναμικού. Μάλιστα ο ίδιος ευελπιστεί ότι οι 182.700 συνταξιούχοι που σήμερα εργάζονται μπορεί να διπλασιαστούν μέχρι το τέλος του έτους!

Δουλειά μέχρι τον τάφο, ελέω συντάξεων πτωχοκομείου: Αυτή είναι η συνταγή της κυβέρνησης για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων. Στο ίδιο μοτίβο, ως φτηνό και «ευέλικτο» προσωπικό βλέπει και τις γυναίκες, σε συνδυασμό με μεγαλύτερη «ευελιξία» για την «εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής». Και, βέβαια, από την κυβερνητική συνταγή δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι νέοι, τους οποίους ο σύμβουλος του πρωθυπουργού συμβουλεύει να συνδυάσουν την εποχική εργασία με τις σπουδές τους…

«Πρωτοποριακές» αν μη τι άλλο οι ιδέες της κυβέρνησης, οδηγούν απευθείας στον Μεσαίωνα, με την ηγεσία της ΓΣΕΕ να διεξάγει «εποικοδομητική συζήτηση» πάνω στα αρρωστημένα αυτά σχέδια.

Η συνέχεια από έναν τέτοιο σχεδιασμό είναι τα ασφαλιστικά ταμεία συνεχώς να αδειάζουν και λόγω μειωμένων εισφορών  (των συνταξιούχων που εργάζονται) και λόγω των συνεχών μειώσεων των εργοδοτικών εισφορών, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός την αμέσως επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών!

Στην τελική… με άδεια ταμεία – μειώσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και άλλα πολλά που έχει ο μπαξές των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Έχει σχέδιο η κυβέρνηση. Όλα για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Πιστοί υπάλληλοί τους είναι. Και αυτοί και οι άλλοι που ψάχνουν εναγωνίως ποιος θα είναι ποιο άξιος να εκπροσωπήσει, ακριβώς αυτά τα συμφέροντα του ΣΕΒ, ως αρχηγός του τάδε ή του δείνα κόμματος.

…Και εμείς, στο κατακαλόκαιρο, να βλέπουμε στα κανάλια τα πλοία να φεύγουν για τα νησιά, μένοντας οπισθοφυλακή, στις μάχες με την καθημερινή ακρίβεια, στο σούπερ μάρκετ, στο ρεύμα, στα πρατήρια καυσίμων.

8 Ιούλη 2024