Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φωκίδας: «Η Φωκίδα έστειλε μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας ενόψει Ευρωεκλογών»

Χρήστος Τσαμαντάνης – ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

Άμφισσα, 16 Φεβρουαρίου 2024

Δελτίο Τύπου

«Η Φωκίδα έστειλε μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας ενόψει Ευρωεκλογών»

Εκδήλωση διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στην Π.Ε. Φωκίδας, με θέμα: «Ακρίβεια: Πως επηρεάζει τις ζωές μας». Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι Νίκος Φαραντούρης, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου, Δικηγόρος, Σύμβουλος για θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη και Παναγιώτης Ρήγας, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Μέλος Πολιτικής Γραμματείας, ενώ το παρόν έδωσε πλήθος πολιτών της Φωκίδας και στελέχη του κόμματος στην περιοχή.

Από πλευράς των δύο κεντρικών ομιλητών τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα της ακρίβειας, του υψηλού ενεργειακού κόστους που συνθλίβει το εισόδημα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα και της μεσαίας τάξης, το υψηλό κόστος διαβίωσης, το θέμα της στεγαστικής κρίσης, τα προβλήματα του τομέα της υγείας και της λειτουργίας του κοινωνικού κράτους, ενώ επισημάνθηκαν και ζητήματα που άπτονται του παραγωγικού υποδείγματος της περιοχής. Ειδικότερα, ο κ. Φαραντούρης ανάμεσα σε άλλα σημείωσε ότι:

«Σήμερα, παρά τα όσα ισχυρίζονται τα Κυβερνητικά στελέχη υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Αρκεί να ρίξει κανείς μία ματιά στα επιπλέον 7 δισ. ευρώ έσοδα από ΦΠΑ από το 2022 στο 2023. Εξαιτίας της αποτυχίας της Κυβέρνησης να δαμάσει ενεργειακό κόστος και την ακρίβεια, το βάρος που καλούνται να σηκώσουν οι Έλληνες αγρότες είναι δυσβάσταχτο και δυσανάλογο σε σχέση με τους αγρότες στην Ε.Ε.»

Από τη μεριά του ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο επικείμενο Συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία τονίζοντας ότι:
«Επανεκκίνηση, Αντεπίθεση για την Προοδευτική Αλλαγή είναι αυτό που έχουμε ανάγκη. Η πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία είναι μια σύγχρονη, ανθρώπινη και ισχυρή πολιτεία και το συνέδριο μας είναι ένα απαραίτητο βήμα για την ισχυροποίηση του κόμματος. Για να διαμορφώσει και να ισχυροποιήσει μια ενιαία συλλογική φωνή.»

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο πρώην Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φωκίδα, Χρήστος Τσαμαντάνης σημείωσε τα εξής:

«Η παρουσία των στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Φαραντούρη και Πάνου Ρήγα, αποτελεί ξεχωριστή τιμή για την περιοχή μας και έρχεται να διατρανώσει το μήνυμα που στέλνει η Φωκίδα, για την ανάγκη ισχυροποίησης της φωνής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία.

Ώστε, να καταστεί ο κυρίαρχος δημοκρατικός πόλος που θα βάλει φρένο στις αντικοινωνικές πολιτικές της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που θέτουν στο στόχαστρο το δημόσιο χαρακτήρα δομών και υπηρεσιών από τις οποίες εξαρτάται η κοινωνική συνοχή. Πολιτικές που υποβαθμίζουν το βιοτικό μας επίπεδο και ναρκοθετούν την προοπτική των νέων ανθρώπων της χώρας και της περιοχής μας. Για το λόγο αυτό η επιλογή της καθεμιάς και του καθενός στις Ευρωεκλογές είναι κρίσιμη, καθώς εκεί λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.»