Ένωση Δωριέων Επιστημόνων: Βράβευση αποφοίτων Λυκείων Δωρίδας επιτυχόντων σε ΑΕΙ

Ένωση Δωριέων Επιστημόνων

23 Μαρτίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

Βράβευση επιτυχόντων μαθητών Λυκείων Δωρίδας 
σε ΑΕΙ από την Ένωση Δωριέων Επιστημόνων

Σε μια ωραία εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Λυκείου Ευπαλίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια απονομή βραβείων στους επιτυχόντες σε ΑΕΙ αποφοίτους των λυκείων της Δωρίδας που έχει καθιερώσει η Ένωση Δωριέων Επιστημόνων (ΕΔΕΠ).

Συντονιστές της εκδήλωσης ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων Κώστας Αντωνόπουλος και ο Λυκειάρχης Ευπαλίου Γιώργος Αρτινόπουλος.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο Δήμαρχος Δωρίδας Δημήτρης Γιαννόπουλος, ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθήνας, Πρόεδρος της ΕΔΕΠ, ο  Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Σύρρος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φωκίδος κ.κ Θεόκτιστου, η Ελένη Μπενιάτα, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Δούνας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, ο Δημήτριος Παπαγεωργίου, Διευθυντής Γυμνασίου Λιδωρικίου, που εκπροσώπησε και τη Διευθύντρια του Λυκείου Λιδωρικίου  Μαρία Χατζοπούλου, η  Θεοδώρα Κουρκούνη, Διευθύντρια Λυκείου Γυμνασίου Ερατεινής και η Αικατερίνη Ταραβήρα, Διευθύντρια Γυμνασίου Ευπαλίου.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Μιλτιάδης Κατσαρός μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΕΠΚαθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με θέμα «Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της ορεινής Δωρίδας». Μια θαυμάσια ομιλία που εντυπωσίασε μαθητές και παρευρισκόμενους επισήμους και γονείς.

Οι επιτυχόντες σε ΑΕΙ μαθητές Λυκείων της Δωρίδας που βραβεύτηκαν

Λύκειο Λιδωρικίου

 1. Βουτσελάς Ηλίας του Χρήστου, Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα  Φυσικοθεραπείας.
 2. Κρικέλα Βασιλεία του Ιωάννη, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.
 3. Ράμμου Μαρία του Κωνσταντίνου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα  Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία.
 4. Σέτα Σίλντι του Αρμπέν, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Περιβάλλοντος. 
 5. Τσέλλου Δέσποινα του Ιωάννη, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Λύκειο Ερατεινής

 1. Καπτανή Πελαγία του Δημητρίου, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού. 
 2. Κουτρούκη Κωνσταντίνα του Ηλία, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών. 
 3. Παπαδημητρίου Φαίδρα – Βαλερία του Γεωργίου, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας. 
 4. Σάττας Ανδρέας του Βασιλείου, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων. 

Λύκειο Ευπαλίου

 1. Βυτοπούλου Αλεξία του Ανδρέα, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων. 
 2. Ζουβελέκης  Στυλιανός του Κωνσταντίνου, Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων. 
 3. Παλιούρας Γεώργιος του Θεοδώρου, Πυροσβεστική Ακαδημία, Σχολή Πυροσβεστών.   
 4. Τόπι Χριστίνα του Νείμ, Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα  Φιλολογίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων, καθηγητές, γονείς μαθητών κ.ά.

Πολλοί μαθητές (φοιτητές τώρα) δεν μπόρεσαν να έρθουν από εκεί που φοιτούν και τα βραβεία παρέλαβαν γονείς τους ή Λυκειάρχες τους. Με τη λήξη της εκδήλωσης στους μαθητές που την παρακολούθησαν διενεμήθη δωρεάν από την Ένωση Ευπαλιωτών Δωρίδας το συλλογικό βιβλίο μαθητών Λυκείου Ευπαλίου «Δωρίδα και 1821, Στα ίχνη των Ηρώων».