Ν.Ε. Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για την ιταμή και απέλπιδα επίθεση κατά του Ηλία Κωστοπαναγιώτου – «Αιδώς Αργείοι»

21/3/2023

Δελτίο Τύπου

«Αιδώς Αργείοι»

Έντρομοι στη ΝΔ από την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, χάνουν την ψυχραιμία τους και η ΝΟΔΕ Φωκίδας, με εντολή του νυν βουλευτή και την συναίνεση των άλλων υποψηφίων της ΝΔ, εξαπολύουν ιταμή και απέλπιδα επίθεση κατά του γιατρού Ηλία Κωστοπαναγιώτου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας 2015 – 2019, και υποψηφίου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις επερχόμενες εκλογές 2023. Για την  προσωπική επίθεση κατά του προσώπου του, ειλικρινά δεν θα λάβουν ουδεμία απάντηση. Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν.

Όσο για τις παραινέσεις τους, να επισκεφτεί ο γιατρός το Νοσοκομείο της Άμφισσας, δεν αξίζει άλλη απάντηση από την γνωστή λαϊκή σοφία: «Έλα παππού μου, να σου δείξω τ’ αμπελοχώραφα σου…».  Δεδομένου ότι ως γιατρός υπηρέτησε για χρόνια το Νοσοκομείο Άμφισσας και το ΕΣΥ, δεν έπαψε ποτέ να γνωρίζει και να αντιπαλεύει τις παθογένειες που ως χειρουργός, συνδικαλιστής, αλλά και βουλευτής, γνώρισε και γνωρίζει εκ των έσω. Είναι γνωστά στο πανελλήνιο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις εγκαταλειμμένες από την ΝΔ δομές Υγείας, όπου οδηγούν τους ασθενείς να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις ή σε ιδιωτικά κέντρα περίθαλψης.

Με ΣΥΡΙΖΑ η Υγεία στη Φωκίδα ήταν ένα σπουδαίο κοινωνικό αγαθό

Είναι αναγκαίο λοιπόν να υπενθυμίσουμε ότι το 2015 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το Νοσοκομείο Άμφισσας υποστελεχωμένο, όπως και τα Αγροτικά Ιατρεία, με απαξιωμένες εγκαταστάσεις και μηχανήματα, με ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Νομό Φωκίδας και ένα ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) που είχε κοστίσει 1.068.000 Ευρώ, ερμητικά κλειστό. Αντίθετα, το 2019, κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, κατάφερε και παρέδωσε το Νοσοκομείο Άμφισσας με σημαντικά αυξημένο το ιατρικό του προσωπικό, και χαρακτηρισμένο «Άγονο, κατηγορίας Α’», γεγονός που προσφέρει ισχυρά κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών. Διασυνδεδεμένο επιστημονικά με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, πράγμα που σημαίνει άμεση αντιμετώπιση, με τον καλύτερο τρόπο και όποτε χρειαζόταν, με αποτέλεσμα πάνω από 400 σοβαρά ιατρικά περιστατικά να αντιμετωπιστούν με επιτυχία.

Με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στη Φωκίδα αναβαθμίστηκε ο Οργανισμός του Νοσοκομείου, από 80 σε 120 κλίνες. Εγκαταστάθηκε και λειτούργησε καινούριος Αξονικός Τομογράφος, καθώς και Υπερηχογράφος για τη Γυναικολογική Κλινική. Τοποθετήθηκε καινούριος κλίβανος χειρουργείων και εξοφλήθηκαν όλα τα οφειλόμενα αναδρομικά, όλου του ιατρικού προσωπικού, που καθυστερούσαν επί τριετία.

Επίσης, στελεχώθηκε με τον καλύτερο τρόπο το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου. Δημιουργήθηκε η ΤΟΜΥ (Τοπική Ομάδα Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) στην Άμφισσα και λειτούργησε πιλοτικά το ΚΕΦΙΑΠ, με 21 άτομα προσωπικό (νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κ.ά.).

Επιπλέον, εξασφαλίστηκαν ανά διετία δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις και διενεργήθηκαν σε κατοίκους των ορεινών περιοχών της Φωκίδας, από τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, και αυτό κατ’ εξαίρεση, μιας και στόχος του Ιδρύματος ήταν οι ακριτικές περιοχές της Ελλάδος. Αυτή είναι η παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία και το Νοσοκομείο της Άμφισσας,

Κύριοι της ΝΔ, σύντομα θα λογοδοτήσετε αυστηρά για όλα.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια που δεν ξέρατε, που δεν γνωρίζατε, που πάντα φταίνε άλλοι. Έπειτα από τέσσερα χρόνια απαξίωσης, υποβάθμισης και αδιαφορίας, ζητάτε τα ρέστα, μιλάτε και παρουσιάζετε για άλλη μια φορά, φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ως έργα!!!

Αλήθεια, εσείς μιλάτε για υγεία, ενώ χρειάζεται το ΕΣΥ τουλάχιστον 8.500 γιατρούς, πολλοί άλλοι εργάζονται με μπλοκάκι, ενώ ταυτόχρονα κλείνετε νοσοκομεία και ιδιωτικοποιείται το Ογκολογικό Παίδων!!! Εσείς μιλάτε, που από εγκληματική αμέλεια και ιδεοληψία καταφέρατε να έχουμε ως χώρα, 34.779 νεκρούς στην πανδημία, από τους οποίους 17.500 εκτός ΜΕΘ, ενώ χειροκροτούσατε στα μπαλκόνια!!!

Αλήθεια, εσείς μιλάτε για παιδεία, που αφήσατε εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης περισσότερους από 30.000 μαθητές!

Εσείς μιλάτε, που εξισώσατε ιδιωτικά και κρατικά πανεπιστήμια, όταν ταυτόχρονα έχετε θέσει ελάχιστη βάση εισαγωγής για τα κρατικά!

Εσείς  μιλάτε, που κλείσατε το ένα τμήμα του Πανεπιστημίου στην Άμφισσα  και καταφέρατε το δεύτερο να υπολειτουργεί μόνο με 17 εισακτέους!

Εσείς μιλάτε για έργα, που έχετε παγώσει όλα τα δημόσια έργα και μόνο φωτογραφίες και δήθεν μελέτες έχετε να παρουσιάσετε ως έργο!

Εσείς μιλάτε, που έχετε ξεπουλήσει όλες τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας και τώρα προσπαθείτε να ιδιωτικοποιήσετε και το νερό!!!

Εσείς μιλάτε που έχετε σκορπίσει σε ημέτερους 9 δις, από τα δημόσια ταμεία, σε απευθείας αναθέσεις και γεμίσατε την χώρα με γαλάζιες ακρίδες!

Αυτή είναι η πραγματικότητα στην χώρα μας και τα αίσχη που έχετε διαπράξει, όπως στα Τέμπη, καμία λίστα Πέτσα και κανένα δελτίο τύπου δεν μπορεί να κρύψει και σύντομα θα κριθείτε όλοι σας, πολύ αυστηρά.

Κύριοι της ΝΔ, με την νεοφιλελεύθερη πολιτική σας, όχι μόνο υποβαθμίστηκε η ζωή των πολιτών σε όλους τους τομείς, αλλά τους στερήσατε και το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας Υγείας. «Αιδώς Αργείοι»!

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.