Σύλλογοι Συνταξιούχων Φωκίδας: Συγκέντρωση για την Υγεία, στις 22 Φεβρουαρίου 2024, 11.00, στην Πλατεία Λαού, Άμφισσα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Πέμπτη 22 Φλεβάρη στις 11 το πρωί, στην πλατεία Λαού

  Δε βγαίνει ο μήνας – βγαίνουμε στο δρόμο

 Όλοι συμφωνούμε στο γεγονός ότι κάτι πρέπει να κάνουμε, κάπως πρέπει να αντιδράσουμε μιας και το χάλι στην υγεία, συνολικά πανελλαδικά και ειδικά στο Νομό μας, είναι απερίγραπτο με λόγια να αποτυπωθεί και τώρα με τα νέα μέτρα για την υγεία αυτό το χάλι αποκτάει και όνομα. Μπορούμε χωρίς υπερβολή να μιλάμε πλέον για κόλαση.

Έχουμε δυό ΚΥ που λειτουργούν μόνο το πρωί (το απόγευμα οι γιατροί πάνε στο νοσοκομείο της Άμφισσας, για να καλύπτουν κενά). Δηλαδή είναι αγροτικά ιατρεία όπως τα γνωρίσαμε οι παλιότεροι τα προηγούμενα χρόνια και που τώρα, επι της ουσίας πλέον, δεν υπάρχουν. 

Στο νοσοκομείο της Άμφισσας δεν λειτουργεί ούτε η παθολογική κλινική ενώ η ουρολογική «καλύπτεται» με ένα γιατρό με μπλοκάκι κάθε Πέμπτη 14,00 με 20,00. Με τεράστιες ελλείψεις σε αναισθησιολόγους, χειρουργούς κλπ λειτουργεί σαν κέντρο επιλογής και διακομιδής σε Λαμία, Πάτρα, Αθήνα. Δηλαδή στην ουσία λειτουργεί όπως λειτουργούσαν τα ΚΥ πριν μια δεκαετία. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό τα φτύνουν στην κυριολεξία με 24ωρες και 48ωρες υπηρεσίες και οι προσλήψεις μόνο με μπλοκάκι! Ο εδώ βουλευτής και τα φιλικά του μέσα ενημέρωσης οικτίρουν τους γιατρούς που παραιτούνται και τους άλλους που δεν έρχονται κάνοντας πως δε βλέπουν το χάλι που δικαιολογημένα τους διώχνει.

 Οι συνταξιούχοι βγαίνουμε ξανά στο δρόμο του αγώνα και οι κινητοποιήσεις μας δεν έχουν να κάνουν μόνο με την οικονομική μας ανέχεια αλλά στην κυριολεξία με την ίδια τη  ζωή μας.

Αφού μελετημένα μας αφαίρεσαν το 50% των εισοδημάτων μας από συντάξεις και δώρα τώρα μας καταδικάζουν και στο να μην μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα με την υγεία μας εκτός και αν έχουμε κάποιο κομπόδεμα.

 Όσοι αντιμετωπίσαμε ή και αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα ξέρουμε πολύ καλά ότι ή κυβέρνηση, πλέον, δεν νομιμοποιεί το φακελάκι μόνο αλλά σπρώχνει, στην κυριολεξία ασθενείς στα γκισέ των κλινικών, είτε στα «δημόσια» νοσοκομεία, είτε στους εμπόρους «ιδιώτες» υγείας.

 Τα δε ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία θα ναυαγήσουν ακόμη περισσότερα τα ταμεία μας με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο οι εναπομείνασες συντάξεις μας.

Από προχθές12/2, βάζουμε ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη μιας και η κυβέρνηση μείωσε την ασφαλιστική συμμετοχή των φαρμάκων με αποτέλεσμα την ακόμη πιο μεγάλη συμμετοχή των ασφαλισμένων για την αγορά τους, για να επαίρεται ότι μείωσε την φαρμακευτική δαπάνη.

Αυτή είναι, με λίγα λόγια, η «επανάσταση» στη δημόσια Υγεία, για την οποία μιλάει η κυβέρνηση, βαθαίνοντας την πολιτική του κέρδους και του κόστους – οφέλους, σύμφωνα και με σχετικές αποφάσεις της ΕΕ.

Μια πολιτική από την οποία δεν υπάρχουν μόνο χαμένοι, αλλά και κερδισμένοι: Οι κλινικάρχες, οι ιδιώτες της υγείας, οι εργολάβοι (που έχουν πλημυρίσει το νοσοκομείο) και οι κάθε λογής έμποροι της Υγείας, που βλέπουν τα κέρδη τους να απογειώνονται παράλληλα με το ξεχαρβάλωμα των δημόσιων νοσοκομείων.

Ο κύκλος εργασιών των ιδιωτικών κλινικών αγγίζει πλέον τα 2 δισ. ευρώ ενώ την ίδια περίοδο η κρατική χρηματοδότηση της Υγείας μειώθηκε κατά 25%, με τις πληρωμές των νοικοκυριών να ρουφάνε όσο εισόδημα απομένει από την τεράστια ακρίβεια, τα νοίκια, τις πληρωμές για την Παιδεία κ.ο.κ. 

«Τα κέρδη τους οι ζωές μας», λοιπόν, σε ένα από τα πιο εμφατικά παραδείγματα της εγκληματικής πολιτικής με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο λαός.

Συνοψίζοντας: Μετά τη φτώχεια που μας έχουν καταδικάσει τώρα μας βάζουν εμπόδια στην πρόσβασή μας στην υγεία.

Να το πούμε ωμά. Μας θεωρούν βαρίδια. Δε μας θέλουν εν ζωή.

Εξάλλου ο γνωστός Λοβέρδος, είπε; “Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουνε κιόλας, ζουν  πολλά χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους». Ενώ ο Τσακαλώτος, το 2017, για την προσωπική διαφορά…. «Δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι – οι παλαιοί συνταξιούχοι – θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος»

Είναι κυνικοί. Ξεδιάντροπα ωμοί. Πολιτικοί τυχοδιώκτες. 

Ανεξαρτήτως, πάντως, από τον τρόπο που το λένε το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς είναι πως γι’ αυτούς όλους, για το σύστημά τους, κοστίζει οι συνταξιούχοι να ζούνε και μέχρι τα βαθιά γεράματαείμαστε κόστος. 

Το επόμενο βήμα λοιπόν είναι αυτό που κάνουν στην υγεία και που στο στόχαστρό τους πρώτος στόχος είμαστε εμείς, οι συνταξιούχοι και έπονται τα παιδιά μας.

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

Το μόνο που μας μένει είναι να τους το αποδεικνύουμε!

Αυτό το δεν πάει άλλο που βγαίνει αυθόρμητα από τα στόματά μας, να γίνει οργή και δύναμη στους δρόμους του αγώνα. Γιατί τελικά συνάδελφοι ο ίδιος ο αγώνας είναι η απόδειξη ότι είμαστε και παραμένουμε ζωντανοί. Άρα αν θέλουμε να παραμένουμε ζωντανοί το ζητούμενο είναι ο αγώνας να ρέει στο αίμα μας, να είναι κύριο συστατικό στο DNA μας..

Το αποδεικνύουμε έμπρακτα….με την παρουσία μας

 ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ Πέμπτη 22 Φλεβάρη 11 πμ 

στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα

Δε βγαίνει ο μήνας – βγαίνουμε στο δρόμο