Διακήρυξη Αρχών του υποψήφιου δημάρχου Δωρίδος Δημήτρη Γιαννόπουλου

Η ενασχόληση στον στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι ένας καθημερινός αγώνας δρόμου. 

Η απόφαση να προβούμε στην πολιτική πράξη της διακήρυξης των αρχών που πρεσβεύουμε, σηματοδοτεί το έναυσμα πως η παράταξη “Μαζί για τη Δωρίδα” δηλώνει παρούσα, με απόλυτη ισοτιμία των μελών της, από την αρχή ως την βάση. Ελεύθερη και ανεξάρτητη από κομματικές αγκυλώσεις και πολιτικοποιημένες ιδεολογίες.

Η εξέλιξη της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι γραμμένη με λευκή γραφίδα και δεν ταμπελοποιείται από κομματικές μεθοδεύσεις.

Η λαϊκή αποδοχή, εξελίχθηκε σε τοπικό πρόταγμα και σε πολιτική βούληση για την παράταξη “Μαζί για τη Δωρίδα”. 

Για να βγούμε νικητές στον πολυπόθητο τερματισμό, οφείλουμε να επενδύσουμε στους κατάλληλους ανθρώπους, στο έμψυχο δυναμικό των αυριανών αυτοδιοικητικών μας. 

Το κράμα ικανοτήτων τους να χαρακτηρίζεται από γόνιμες ιδέες, πληθώρα δεξιοτήτων, διαύγεια ενεργειών πολιτικής άμιλλας, εντιμότητας, ήθους και αξιοπρέπειας.

Να είναι άνθρωποι του μόχθου και της προσφοράς, σφυρηλατημένοι στο αμόνι αυτού του τόπου με ήθος και αξιοπρέπεια.

Ο απλός κόσμος της Δωρίδας είναι ο εντολέας μας, να βγούμε μπροστά και να υλοποιήσουμε τα αιτήματα του για βελτίωση της ζωής του. 

Να γεφυρώσουμε τις αποστάσεις των αιρετών και των απλών ανθρώπων. Να έρθουμε σε άμεση επαφή με τα προβλήματα και τις ανησυχίες του. Να βρούμε λύσεις “σηκώνοντας μανίκια” και όχι “ισιώνοντας σακάκια”.

Επιχειρούμε με θάρρος την θεμελιώδη οικοδόμηση της Νέας Δωρίδας, με ανανέωση προσώπων και νέων αιρετών υψηλής κοινωνικής αξιοπιστίας. Με καθαρές κουβέντες και ειλικρίνεια. Με λογοδοσία έργων και πράξεων.

Η ποιοτική καθημερινότητα είναι ο πυρήνας της φιλοσοφίας μας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Είμαστε απέναντι σε αυτούς που στηρίζουν την εξουσία τους στο ρουσφέτι, το πελατειακό κατεστημένο και την διαπλοκή μέσω του λαϊκισμού και του δήθεν ελιτισμού που περιφρονεί τον πολίτη.

Είμαστε ενάντια στα προνόμια των λίγων, του μονοπωλιακού “εγώ” εις βάρος του κοινού “εμείς”. Ενάντια της κατάχρησης των αξιωμάτων και όχι της ανάδειξης των αξιών.

Θεωρούμε ηθική υποχρέωση να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας μετατρέποντας την σε κοινωνικό αγώνα ανθρωπιάς, τιμιότητας, ενότητας και ήθους, που αποσκοπεί στην πρόοδο και τις διαφανείς σχέσεις κοινωνικής δικαιοσύνης με τους δημότες.

Πρεσβεύουμε: 

  • Τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής παραγωγικής δυναμικής όλων των βαθμίδων.
  • Την περιβαλλοντική αφύπνιση και το βέλτιστο δημοτικό οικολογικό αποτύπωμα.
  • Τον επαναπροσδιορισμό των βασικών αναγκών της κοινωνίας.
  • Την επιδίωξη της αυτοανάπτυξης και αυτοπραγμάτωσης των πολιτών, από την εκπαίδευση και την επιμόρφωση, έως την συμμετοχικότητα και την αυτοδιαχείριση.
  • Τον  ψηφιακό μετασχηματισμό που θα οργανώσει κατάλληλα την διοικητική ικανότητα του Δήμου.
  • Την καταγραφή, ανάλυση, μελέτη και καθοριστική αξιοποίηση της  δημοτικής περιουσίας που μένει χρόνια ανεκμετάλλευτη, προς όφελος των δημοτών.
  • Την συμμετοχή μας στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα σε συνεργασία. 

Είμαστε έτοιμοι  να αναλάβουμε την ευθύνη που απαιτεί γενναίες πρωτοβουλίες, που αποδεικνύει πως μπορούμε και θέλουμε την αναγέννηση του τόπου μας.

Σε αυτή την ανοικοδόμηση της Νέας Δωρίδας που οραματιζόμαστε μαζί, είμαστε μέρος της δικής σας φωνής.

Δέσμευση μας η αντιπροσώπευση σας.

Η ανταπόκριση σας είναι η πίστη μας στην αλλαγή. 

Ερχόμαστε!!

Μαζί για τη Δωρίδα.

Δημήτρης Γιαννόπουλος