Σε φάση δημοπράτησης οι Μελέτες Ωρίμανσης Έργων του Δήμου Δωρίδος, προϋπολογισμού 742.024 ευρώ

Δελτίο Τύπου

Σε φάση δημοπράτησης οι Μελέτες Ωρίμανσης Έργων του Δήμου Δωρίδος, προϋπολογισμού 742.023,94 ευρώ με το ΦΠΑ

«Με τη δημοπράτηση του έργου «Μελέτες Ωρίμανσης Έργων του Δήμου Δωρίδος»  από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, πραγματοποιείται το καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων στους τομείς ύδρευσης και  αποχέτευσης.

Όπως έχουμε ξαναπεί, πρόκειται για έργα ζωτικής σημασίας, έργα περιβαλλοντικά, έργα που θα βελτιώσουν τις συνθήκες και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και των επιχειρήσεων στις περιοχές επέμβασης (Παραλία Σεργούλας, Γλυφάδα, Χάνια, Σπηλιά, Τριζόνια, Ευπάλιο, Καστράκι, Λιδωρίκι, Πεντάπολη, Μαλανδρίνο και Αμυγδαλιά). 

Συνεχίζουμε να δρομολογούμε μεγάλα έργα υποδομής σε όλο το Δήμο, υλοποιώντας το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις μας».

Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, με αφορμή την προκήρυξη δημοπράτησης του έργου με τίτλο «Μελέτες Ωρίμανσης Έργων του Δήμου Δωρίδος».

Η εκπόνηση Μελετών Ωρίμανσης ‘Εργων του Δήμου Δωρίδος, προϋπολογισμού 742.023,94€ με το ΦΠΑ, έχει ενταχτεί στον άξονα «Πολιτική Προστασία – Προστασία της Δημόσιας Υγείας – Τεχνική Βοήθεια», χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και αφορά τα παρακάτω έργα:

1. Αποχέτευση και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) παραλιακών οικισμών Παραλίας Σεργούλας – Γλυφάδας-Χανίων-Σπηλιάς – Τριζονίων.

2. Αποχέτευση λυμάτων Ευπαλίου και Καστρακίου.

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο, πρόκειται για έργα υψηλής προτεραιότητας, από περιβαλλοντική άποψη, για την προστασία των περιοχών που αφορούν αλλά και του Κορινθιακού Κόλπου. Από αμιγώς οικονομική άποψη κρίνονται εξαιρετικά σκόπιμα καθώς αναμένεται σημαντική αξιοποίηση της περιοχής στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης.

3. Αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από την πηγή Καλλίου προς Κοινότητες Δ.Ε. Λιδωρικίου (αφορά τους οικισμούς Λιδωρικίου, Πενταπόλεως, Μαλανδρίνου {και φυλακές Μαλανδρίνου}   και Αμυγδαλιάς).

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο, το ανωτέρω κρίνεται επίσης ως υψηλής προτεραιότητας έργο, καθώς θα συμβάλλει ριζικά στην εξοικονόμηση του νερού και θα επαναφέρει την ομαλή υδροδότηση στους οικισμούς που αφορά. Παράλληλα θα βελτιωθεί ριζικά και η ποιότητα του παρεχόμενου νερού, ενώ από αμιγώς οικονομική άποψη αναμένεται σημαντική αξιοποίηση της περιοχής στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης.